tirsdag 13. mars 2012

Hegrenes dal - den indiske kaffeplantasjen av Sarita Mandanna

«Jeg kommer aldri til å tilgi deg. Aldri, så lenge jeg lever, aldri i noen av livene jeg noensinne kommer til å leve».
Vi er i den eksotiske, velduftende, blomstrende og frodige Coorg-dalen i India på slutten av 1800-tallet. Britene styrer landet, men på landsbygda går livet sin vante gang. Gjennom 60 år blir vi kjent med våre 3 hovedpersoner og deres familier. Det er en trekanthistorie om ulykkelig kjærlighet, sjalusi og drastiske handlinger. Det handler om hemmeligheter som ikke tåler dagens lys. Hemmeligheter som ødelegger forhold og hindrer lykke. Persongalleriet er fargerikt og fengslende. Her møter vi mennesker i glede og sorg, med styrke og svakhet.

Romanen er full av beskrivelser av mat, krydder, vær, blomster, lukter, eksotiske dyr og jungel. Miljøet skifter mellom landsby, misjonsskole, kostskole, Berlin, britiske klubber og kaffeplantasjen. Den indiske kulturens respekt for de eldre og for naturen går som en rød tråd gjennom hele boken.
En flott roman der handlingen engasjerer og miljøskildringene gjør at jeg får lyst til å reise…( Undertegnede måtte faktisk Google Coorg…) Anbefales altså på det varmeste!

Solfrid Braastad, Gjøvik bibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar