onsdag 26. februar 2014

Sammen skal vi holde himmelen av Ellen Fjestad

Luka går i regnet. Det er mørkt og hun har digre øreklokker på hodet som blåser ut så høy musikk at verden holdes utenfor. Det er som om hun går rundt i en film, med sitt eget personlige soundtrack dundrende i bakgrunnen. Ett skritt ut i veien og plutselig rives hun overende av 80 kg mannfolk som kommer flyvende gjennom lufta. Pusten slås ut av henne og hun smeller i asfalten. Det er vondt og vått og hun ser inn i de mest elektriske blå øynene hun har sett i hele sitt liv.

Slik er Lukas første møte med Gard. Bare tilfeldigheter gjør at det er han som smeller inn i henne og ikke motorsykkelen, som han stuper fra. De blir kjent. De blir forelsket. Det er herlig, det er unikt og det er komplisert. For alltid å kunne være sammen, bestemmer de seg for å gjøre noe helt spesielt. De er godt forberedt på følgene. Likevel er dette en trilogi, med andre ord skjer det ting de ikke kunne forutse.
Luka er kunstner og Gard spiller i band. De er individualister, og deres særegenheter er svært godt beskrevet. Handlingen er troverdig. De språklige bildene er mange og godt gjennomført. Dette er forfatterens debutroman, og den vant Uprisen i 2013.

June Solberg, Gjøvik bibliotek og litteraturhus

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar