fredag 31. oktober 2014

Boktips OG filmtips fra vår PRYO-elev Filip Hovland!

Den siste lærling- en spennende historie av Joseph Delaney

Den siste lærling handler om den unge bondesønnen Thomas Ward, også kalt Tom. Som trettenåring blir han spurt om han vil bli lærlingen til skrømtvokteren i området. Det svarer Toms mor ja til, og hun overtaler ham til å bli med, men det vil ikke bli enkelt for han. Nå må han hanskes med oppgaver langt utenfor hans fantasi, på et område hvor 29 andre har mislyktes før ham.

I serien blir vi fortalt om at Tom blir lært opp av sin nye læremester til å bli den nye skrømtvokteren, men mørket tar aldri pauser, og Tom og vokteren må stadig vekk ut for å kjempe mot både hekser, skrømt og spøkelser.

Det er seks bøker i serien som har blitt oversatt til norsk, men det er åtte bøker på engelsk. På norsk er titlene: Heksenes hevn, Vokterens forbannelse, Vokterens hemmelighet, Vokterens kamp og Vokterens feiltrinn, samt Vokterens offer.

Jeg mener selv at her har forfatteren gjort et førsteklasses arbeid, spesielt med alle de gode beskrivelsene, både av omgivelsene og personene. Dette er en bok- serie som anbefales sterkt. Han har blandet både nymotens følelser, som jeg tror mange unge kommer til å kjenne seg igjen i, og gammelengelsk skrekk og gru. Jeg mener også at gjennom boka, prøver han å svare på alle de store spørsmålene i livet, som for eksempel Gud, livet, og ikke minst, døden.

Anbefalt av Filip Hovland, PRYO-elev.Marvel - Filmserie: The Avengers

I 2003 kom den første Marvel-produserte Hulk-filmen. Det ble starten på en lang filmserie som skulle ta verden med storm. Serien starter med to filmer, The Incredible Hulk (2003), som handler om kjemikeren Bruce Banner som ble utsatt for en kraftig atomstråling, og deretter ble han til et stort grønt monster når han blir sint.  Deretter kom filmen Iron Man 1 (2008), hvor den styrtrike unggutten Tony Stark blir kidnappet og tvunget til å skape et helt nytt våpen. Han bruker dette våpenet til å flykte hjem, og senere til å redde verden. I 2010 kom den andre Iron Man-filmen, og i 2011 kom de første filmene om Captain America og Thor. Alle disse filmene skulle allikevel bare føre fram til The Avengers, hvor alle heltene blir samlet for å stoppe en felles fiende.

De siste årene har det kommet nye oppfølgere fra hver superhelt. I 2013 kom oppfølgeren til Thor, og i 2014 kom den andre Captain America- filmen. Det har også blitt laget andre filmer, som Guardians of the Galaxy og nye X-Men-filmer, men disse ligger selvsagt litt utenfor The Avengers-filmserien.

Jeg mener at det er meget godt planlagt hvordan alle disse filmene henger sammen, og jeg, og sikkert mange andre, håper at nye filmer er på vei.

Filip Hovland, PRYO-elevIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar