torsdag 11. april 2013

En elv en gang av Bonnie Jo Campbell

Overlevelse i naturen under vanskelige forhold er alltid spennende å lese om. Denne gangen dreier det seg om 16 år gamle Margot og hennes liv rundt og på Stark-elven i sørlige Michigan. Hun er en selvstendig og uredd jente, en god skytter og erfaren hjortejeger tross sin unge alder.

Faren hennes er nylig drept i en skuddveksling der Margot er involvert, og hun drar på leting etter sin mor som reiste fra dem da Margot var liten. På sin reise i den lille båten hun har arvet etter sin elskede farfar, møter hun menn. For henne betyr de mat, beskyttelse og trygghet, og hun gir dem det de ønsker i bytte. Det dreier seg ikke kun om fysiske møter, men også håpet om kjærlighet.

Det er en interessant samling menn vi finner rundt henne; den tøffe, kriminelle, - den strukturerte, troende, - indianeren, - den gamle, dødssyke… Spennende møter alle sammen.

Boken er en flott skildring av en ung kvinnes ytre og indre reise. Og mennene rundt henne er med på å framheve hennes selvstendighet og uavhengighet, hennes sårbarhet og hennes styrke.

Jeg håper denne boken blir filmet, jeg tror bildene som dukket opp i mitt hode under lesingen kunne gjøre seg på et mye større lerret.  God bok!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar