tirsdag 10. juni 2014

Elsk meg: avlogget av Gunn-Helen Øye

Match, Møteplassen, Sukker.. Dominant eller underdanig? Høy eller lav? Mørk eller lys? Ung eller gammel? Elsker eller ekteskap?

Helena er i 40-årene da hun opplever et samlivsbrudd etter 20 års ekteskap. Samtidig flytter sønnen ut for å studere, og Helena mister dermed sin vante rolle både som kone og mor. Etter et års sorgprosess med terapi og mye selvransaking gjenfødes hun som en ny person, eller kanskje heller to: Elsk meg og 5fatale.

Helena kaster seg ut i nettdating, og opplever en ny verden. Hvem er personene bak profilene? Hvorfor lyves det på alderen? Kan man date flere samtidig? Hvordan klarer noen å innlede et forhold med kjærlige ord og gester, for så å kutte all kontakt og slette alle spor uten noen begrunnelse? Mange spørsmål å svare på for en som blir "Sukker-avhengig".

Romanen er både sår og har humor, og er lett gjenkjennelig for oss som har noen måneder bak oss på Møteplassen og Match. Forfatteren er som hovedrolleinnehaveren, utdannet sosialantropolog, med studietid i Italia. Mon tro hva mer de har felles?

June Solberg, Gjøvik bibliotek og litteraturhus

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar