fredag 6. mars 2015

Svart daggry av Cilla og Rolf Børjlind

Et barn blir funnet myrdet i Skåne og Olivia Rönning blir satt på saken. Noen dager senere begås et nytt mord rett utenfor Stockholm. Da det har klare paralleller til drapet i Skåne kobles Mette Olsäter i Rikskrim inn.

Samtidig  jobber Tom Stilton med et uoppklart mord på en tidligere luksusprostituert, og da et DNA-spor knytter sakene sammen, får det hele en uventet vending.

Sporene går i retning høyreekstreme miljøer. Miljøer som ikke skyr noen midler i kampen for det de tror på. Det er skremmende og det er spennende.Vi har å gjøre med folk som ser på Anders Behring Breivik som en helt. Altså en oppdatert, aktuell og uhyggelig tematikk.

De to forfatterne skriver bra, språket er lettfattelig og plottet er ganske så intelligent utformet. Trådene er mange, men de knyttes smart sammen til slutt.

Det jeg likte så godt med de to første bøkene, i tillegg til den spennende historien, var hovedpersonene. De er så lette å føle med.Vi får komme tett innpå, og lærer dem å kjenne med deres svake og sterke sider. De har en engasjerende forhistorie, og samspillet og utviklingen dem imellom er det som gjør en god kriminalhistorie ekstra bra.

Dette er tredje bok om Olivia Rönning, Tom Stilton og Mette Olsäter. Jeg vil anbefale å lese bøkene i rekkefølge for å forstå både mennesker og bakteppe litt bedre.

God bok!

Solfrid Braastad, Gjøvik bibliotek og litteraturhus

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar