mandag 4. mars 2013

Operasjon Tordensky / Operasjon Mørkemann av Jørn Lier Horst og Hans Jørgen Sandnes


Lesehester i 7-8-9-årsalderen som har slukt alle LasseMaja-bøkene kan glede seg til en helt ny mysterieserie: Møt Tiril og Oliver i ”Detektivbyrå nr. 2” og  hunden Åtto – en ekte sporhund med nese for mysterier.

Det er i den tilsynelatende idylliske lille byen Elvestad at Tiril og Oliver dumper borti det ene mysteriet etter det andre. I Operasjon Tordensky er det mye som blir stjålet: En varebil fra Sukker-Larsen og baker Monsens lager av gjær er det første som forsvinner. I Operasjon Mørkemann oppdager Tiril og Oliver at noen har gravd opp mange hull på Sletta. Dette må de undersøke nærmere!

Bøkene er lette å lese, det er spennende mysterier og det hele toppes av fargerike illustrasjoner. Her kan barna som leser også selv få være detektiver: Bak i hver bok er det oppgaver som barna kan løse – det er lagt ut spor overalt som gjør at bøkene må leses flere ganger og stadig nye ting kan oppdages. Så det kan være lurt å ha et forstørrelsesglass i nærheten! Tiril og Oliver har også eget nettsted.

Jeg ønsker flere bøker i serien velkommen!


Marit Hulleberg, Gjøvik bibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar