fredag 27. september 2013

Sammen for alltid av Guus Kuijer

«LÆREREN ER FORELSKET i mamma! Kan man tenke seg noe verre? NEI! Altså, foreldrene mine ble skilt for lenge siden. Så det er jo LOV. Mamma er en snill mor. Læreren er en grei lærer. Men sammen? Noe så ekkelt! Og så er det min egen skyld, tror jeg. Det skjedde for noen måneder siden.»

Denne lille boka handler om det moderne samfunnets problemer og utfordringer både for barn og  voksne. Vi blir kjent med Polleke. Hun er elleve år, og hun forteller sin historie direkte og uten å omgå sannheten. Med alvor, humor og ironi beskriver hun familie og venner på en underfundig måte – og det er mange situasjoner her som får leseren til å le sammen med Polleke! Besteforeldrene betyr mye for henne, og Mimo, klassekameraten hun er forelsket i, men som hun ikke får være sammen med. Boka er flott til høytlesning for 11-12-åringer!

Dette er den nederlandske forfatteren Guus Kuijers første bok på norsk. I fjor ble han tildelt Litteraturprisen til minne om Astrid Lindgren – ALMA-prisen – for forfatterskapet sitt for barn og unge.

Marit Hulleberg, Gjøvik bibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar