tirsdag 15. oktober 2013

En gatekatt ved navn Bob og hvordan han reddet mitt liv av James Bowen

Er du ikke kattevenn, må du nesten bli det av å lese denne sanne og fine historien, som nå har blitt bok. James Bowen livnærer seg som gatesanger i London og prøver å få orden på livet sitt. Han er med i et rehabiliteringsprosjekt etter et liv med dop og småkriminalitet.

En kveld dukker det opp en mager, rødbrannet katt ved den kommunale boligen han bor i. Kveld etter kveld møter gatekatten opp, og etter hvert får den bli med James inn. Han tar den med til dyrlegen, mater den og kaller den Bob. En morgen følger Bob etter James inn på bussen. Han blir etter hvert fast passasjer i eget sete og en attraksjon på spillejobben. På vei gjennom Londons sentrale gater ligger han rolig på eierens skuldrer. Livet begynner å smile til James. Noen trenger han. Han har fått ansvar for en spesiell katt, som blir holdepunkt i et ensomt liv. Pengene og publikum strømmer på gatemusikanten takket være katten Bob.

Det fins mange videosnutter av det herlige paret i aksjon på gata i London på Facebook og Youtube,- gå inn og se og eller les boka om dem.

Rannveig Petersen, Gjøvik bibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar