tirsdag 22. april 2014

Den tredje stemmen av Cilla og Rolf Børjlind

Jeg har funnet en ny krim-favoritt! Etter Jussi Adler-Olsen sin siste bok om den fargerike Avdeling Q, ble det litt stillstand for krimelskeren i meg, og jammen er jeg glad for å ha oppdaget dette krimparet fra Sverige. De står bak flere Beckfilmer, og dette er deres andre bok.

En blind kvinne blir funnet drept og partert i Marseille. En tolltjenestemann blir funnet hengt i sitt hjem utenfor Stockholm. Dette er utgangspunktet for etterforskningen som rulles opp av den tidligere politimannen Tom Stilton, og politistudenten Olivia Rønning. I deres vennekrets finner vi flere interessante personer, noe som får meg til å tenke litt på gjengen i Avdeling Q i Jussi Adler-Olsen sine populære kriminalromaner. Handlingen er spennende, våre venner roter seg bort i både narkotikamiljøet og pornoindustrien. Boken er godt skrevet, jeg blir drevet fremover av nysgjerrighet, både på handling og personer,  og jeg synes persongalleriet er noe av det beste ved boken.

Dette er som sagt andre bok i serien, og jeg anbefaler at du begynner med første bok som var like bra og spennende som denne, nemlig Springflo. Da blir du kjent med hovedpersonene, en broket forsamling med spennende fortid.

God bok!


Solfrid Braastad, Gjøvik bibliotek og litteraturhus

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar